Helproteser

Vi vil give dig smilet tilbage

Hos Tandteknikeren er det vores fornemmeste opgave, at du får en professionel vejledning og et tilfredsstillende resultat med din helprotese. Behovet for helproteser vil være varierende dog tilfælles, at de naturlige tænder ikke længere kan bevares. Årsagen til de manglende tænder kan yderligere være mange, blandt andet som et resultat af store huller, paradentose eller slid. I sådanne tilfælde vil anvendelsen af helproteser være gavnlig.

 

En helprotese vil erstatte hele tandsættet og vil i mange sammenhæng være omtalt som et gebis. Ved erstatningen vil der anvendes akryl tænder og lyserødt akryl, der giver illustrationen af et naturligt tandsæt og tandkød. Helprotesen vil sidde fast ved dannelsen af et naturligt vakuum mellem protesen og gummerne. Der er dog forskel på udformningen i over- og undermund. I overmunden vil en helprotese dække gummerne og store dele af ganen. Modsat vil den i undermunden kun dække gummerne.

Hvordan anvender man en helprotese?

Det er ikke videre besværligt at anvende en helprotese. De fleste lærer det inden for ganske kort tid. Problemerne kan imidlertid ofte forekomme i undermunden. I overmunden dannes det naturlige vakuum i ganen, og den vil på denne måde fastgøres. Det samme gør sig ikke gældende i undermunden, hvor protesen ligger løs på gummerne. Fastholdelsen sker imidlertid med hjælp fra kinderne, tungen og læberne. I mange henseender er det en tilvænningssag, som ikke vil udgøre et problem. Måtte dette ikke være tilfældet kan du se nærmere på tryklåsproteser.

 

I anvendelsen af helproteser vil gummerne med tiden svinde ind. Det er ganske normalt, og protesen vil herefter rettes til. Tidsrummet mellem tilretningerne vil variere alt afhængig af den enkelte. Det er ikke til at forudse, hvor ofte det måtte være nødvendigt. Vi anbefaler imidlertid til alle vores kunder, at der mindst en gang årligt foretages en kontrollering af protesen. Dette er for at undgå, at en løs helprotese gør skade på gummerne.

Hvordan får man en helprotese?

Ved anvendelsen af en helprotese forudsættes det, at man har mistet alle naturlige tænder, eller at de tilbageblivende ikke kan bevares. Gennem en vurdering hos Tandteknikeren finder vi frem til den mest fordelagtige løsning for dig. I tilfælde af at der måtte være bevarede tænder tilbage er det muligt at gøre brug af en delprotese

Mange har dog bange anelser om at gå over til anvendelsen af en helprotese. Det er der dog ingen grund til. Efter første konsultation vil der blive planlagt et tilpassede behandlingsforløb. Her vil der til start trækkes de tilbageblivende tænder ud. Det er ikke muligt umiddelbart efter at benytte sig af en helprotese. Der anvendes i stedet en straksprotese, så man undgår at skulle gå tandløs i en periode. Yderligere vil denne beskytte de åbne sår og mindske ubehaget efter, at tænderne er trukket ud. Denne ville skulle tilpasses i månederne efter, når der sker ændringer i gummerne. 

 

Du er altid velkommen til at kontakte os hos Tandteknikeren i forbindelse med spørgsmål eller øvrige henvendelser. Vi står altid klar til at bringe smilet tilbage hos vores kunder.

 

Tandklinikken vil være et godt valg til dig, der ønsker at finde en dygtig klinisk tandtekniker i København omegn. 

Tandteknikeren Heidi Porsdal

Hvis du er interesseret i at høre mere om helproteser, er du selvfølgelig altid mere end velkommen til at kontakte klinisk tandtekniker Heidi Porsdal på:

Tlf.: 51 30 03 28.

E-mail: info@tandteknikeren.dk

Oftest stillede spørgsmål om delproteser

Hvordan er det at have delprotese?

At have en delprotese kan være en livsforandrende oplevelse for dem, der mangler flere tænder. Det kan tage lidt tid at vænne sig til den nye følelse i munden, men de fleste finder det hurtigt naturligt. Delproteser er designet til at passe komfortabelt og sikkert i munden, hvilket gør det muligt at spise, tale og smile med selvtillid.

Hvad koster en delprotese?

Prisen på en delprotese kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder antallet af manglende tænder og materialerne der bruges. Det er derfor svært at nævne en konkret pris. Du er dog altid velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere.

Kan man tygge med en delprotese?

Ja, en delprotese er designet til at give dig mulighed for at tygge og spise. Det kan dog tage op til 2 måneder at vænne sig til at tygge med protesen, og du kan opleve ømhed eller ubehag i begyndelsen. Med tiden vil du dog blive mere komfortabel med at tygge med din delprotese, og du bør være i stand til at spise de fleste fødevarer uden problemer.

Book en tid her